Sült rizs csirkével, sonkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg konyhakész rizs
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 piros húsú paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 55 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés cseresznyepaprika-krém
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • curry
  • fehér bors

Elkészítés:

A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.

Hasonló receptek

Zabpelyhes töltött karalábé

Egytálétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Ragus penne

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges marhahús

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: