Sült rizs csirkével, sonkával
Hozzávalók:
- 25 dkg konyhakész rizs
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt sonka
- 1 piros húsú paprika
- 20 dkg póréhagyma
- 55 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- kevés cseresznyepaprika-krém
- 2 evőkanál szójaszósz
- curry
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.
Hasonló receptek
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Ragus penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges marhahús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes