Olasz tésztasaláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg durum tészta
- 2 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika (sárga és/vagy piros)
- 10 dkg articsóka
- 10 dkg olajbogyó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 2 teáskanál mustár
- Tengeri só
- őrölt bors
- 50 g reszelt parmezán.
Elkészítés:
Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd csepegtessük le, és egy tálba téve hagyjuk kihűlni. A paradicsomokat, a paprikákat és az articsókát kockázzuk fel, és az olajbogyóval együtt adjuk a tésztához. Készítsük el az öntetet: egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Ezt is keverjük a tésztához, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Tetejét parmezánnal megszórva kínáljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 463 kcal, Szénhidrát: 69 g, Fehérje: 13 g, Zsír: 15 g.
Hasonló receptek
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Kecsege hidegen
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes