Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 6 dkg vaj
- 1 csomag zöldpetrezselyem
- 50 dkg zöldborsó 50 dkg
- 4 tojás
- 15 dkg Pannónia sajt reszelt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Vajban, erős tűzön megpirítjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a zöldborsót, majd kevés ideig együtt pirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a zöldségeket. Négy helyen kissé bemélyesztjük a tetejét és a gödröcskékbe egész tojásokat ütünk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük. Frissen sült hát-szín- és bélszínszelethez, roston sült sertésbordához tálalhatjuk, de önálló ételként is fogyasztható.
Hasonló receptek
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes
Csőben sült brokkoli/ karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Alufóliás sárgarépa
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn