Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 6 dkg vaj
- 1 csomag zöldpetrezselyem
- 50 dkg zöldborsó 50 dkg
- 4 tojás
- 15 dkg Pannónia sajt reszelt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Vajban, erős tűzön megpirítjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a zöldborsót, majd kevés ideig együtt pirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a zöldségeket. Négy helyen kissé bemélyesztjük a tetejét és a gödröcskékbe egész tojásokat ütünk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük. Frissen sült hát-szín- és bélszínszelethez, roston sült sertésbordához tálalhatjuk, de önálló ételként is fogyasztható.
Hasonló receptek
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült angolzeller
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajgaluska
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes