Túrós tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg tészta konyhasó
- 32 dkg túró (félzsíros)
- 1 evőkanál olaj
- 2dl tejföl (12%-os)
- folyékony édesít?szer
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, összekeverjük az áttört túróval, tálaláskor meglocsoljuk a tejföllel, ízesítjük ízlés szerint édesítőszerrel. Akinek nem kell ügyelnie az energiára, fogyaszthatja édesítés helyett kisütött szalonna kockával. Frankfurti levessel, húslevessel vagy újházi tyúkhúslevessel (1 evőkanálnyi tészta!) párosítható.
Hasonló receptek
Borkrémes mazsolás sült tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes
Szilvás gombóc
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes