Húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg rövid csőtészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg friss spenót
- 3 evőkanál olaj
- 60 dkg darált hús
- 2 tojás
- 4 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is.
Hasonló receptek
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Budapest ragu
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes