Húsos rakott tészta

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg rövid csőtészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • 3 evőkanál olaj
  • 60 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is.

Hasonló receptek

Tejszines sajtos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

Húsétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Szárnyas cukkini

Húsétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: