Zabpelyhes töltött karalábé

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Hozzávalók:

  • 800 g karalábé
  • 240 g csirkecomb
  • 120 g joghurt
  • 40 g tojás
  • 40 g zabpehely
  • 32 ml olaj
  • 20 g durum liszt
  • 20 g vöröshagyma
  • 8 g petrezselyem zöld
  • 4 g só
  • 4 g fokhagyma
  • 2 g snidling
  • 1,2g feketebors

Elkészítés:

A zabpelyhet sóval, borssal ízesített vízbe áztatjuk. Közben a karalábékat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. A vöröshagymát átfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált pulykamellet és megpároljuk. Ezek után összegyúrjuk az előzőleg már beáztatott, leszűrt zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojást. Ezt a masszát összekeverjük annyi kivájt karalábéval, amennyi még visszatölthető a karalábéfejbe és beletöltjük a karalábékba, majd ráhelyezzük a karalábé tetejét. A megtöltött karalábékat a visszamaradt karalábédarabkákkal együtt teflonedénybe helyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt lassú tűzön majdnem teljesen puhára főzzük, majd joghurtos, durumlisztes habarással sűrítjük és összeforraljuk. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük

Hasonló receptek

Savoyai csőben sült burgonya

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült nyúlhús

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: