Túrógombóc spenótágyon
Hozzávalók:
- A gombóchoz: 250 g sovány túró
- 200 g camembert
- 150 g zabpehely
- 2 tojás
- 80 ml víz
- só
- bors
- édesnemes paprika#A zöldségágyhoz: 750 g spenót
- 1 vöröshagyma
- 1 ev?kanál margarin
- só
- bors
- szerecsendió#A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyem
- 3 ev?kanál zabpehely
Elkészítés:
A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel és keverjük a túróhoz. Erőteljesen ízesítsük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával. Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízben 20 perc alatt főzzük ki. A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az előmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.
Hasonló receptek
Sárgarépás-fetás cannelloni
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes