Túrógombóc spenótágyon
Hozzávalók:
- A gombóchoz: 250 g sovány túró
- 200 g camembert
- 150 g zabpehely
- 2 tojás
- 80 ml víz
- só
- bors
- édesnemes paprika#A zöldségágyhoz: 750 g spenót
- 1 vöröshagyma
- 1 ev?kanál margarin
- só
- bors
- szerecsendió#A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyem
- 3 ev?kanál zabpehely
Elkészítés:
A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel és keverjük a túróhoz. Erőteljesen ízesítsük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával. Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízben 20 perc alatt főzzük ki. A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az előmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült hús parasztosan
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes