Sajttekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg eidami vagy trappista sajt
- 3 főtt tojás
- 30 dkg párizsi vagy sonka
- 1 doboz medve (mackó) sajt
- 1 kisebb fej hagyma
- 20 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűröm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő elkészítem a kétféle krémet: a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Hasonló receptek
Sajtos guba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai spagetti
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Aszalt szilvás zabpehelycsók
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes