Tálban sütött húsos babos tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag gyermelyi 4 tojásos orsó tészta
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 20 dkg zöldbab
- 2 tojás
- 4 dl tejföl
- só
- őrölt fehérbors
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A húst megpirítjuk az olaj felén, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor majdnem puha rátesszük a megtisztít fél karikára vágott pórét és a petrezselymet. 3-4 percet tovább pároljuk és félretesszük. A megtisztított megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig megfőzzük, majd hidegvízben lehűtjük, lecsepegtetjük. Roppanósra főzzük a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, majd leszűrjük és tálba öntjük. Összekeverjük óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges. Kivajazunk és kimorzsázunk egy tepsit vagy tálat. Beletesszük a tészta felét, majd a babot rendezzük el rajta és végül betakarjuk a maradék tésztával. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 180 °C-os sütőbe pirosra, sütjük. Sütőből kivéve pihentetjük 5 percet, utána szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé külön tejfölt vagy mártást is.
Hasonló receptek
Tésztába göngyölt virsli
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos - szakállas aprósüti
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes