Tálban sütött húsos babos tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag gyermelyi 4 tojásos orsó tészta
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 20 dkg zöldbab
- 2 tojás
- 4 dl tejföl
- só
- őrölt fehérbors
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A húst megpirítjuk az olaj felén, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor majdnem puha rátesszük a megtisztít fél karikára vágott pórét és a petrezselymet. 3-4 percet tovább pároljuk és félretesszük. A megtisztított megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig megfőzzük, majd hidegvízben lehűtjük, lecsepegtetjük. Roppanósra főzzük a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, majd leszűrjük és tálba öntjük. Összekeverjük óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges. Kivajazunk és kimorzsázunk egy tepsit vagy tálat. Beletesszük a tészta felét, majd a babot rendezzük el rajta és végül betakarjuk a maradék tésztával. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 180 °C-os sütőbe pirosra, sütjük. Sütőből kivéve pihentetjük 5 percet, utána szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé külön tejfölt vagy mártást is.
Hasonló receptek
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Amerikai fánk
Tésztaféle, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes