Tálban sütött húsos babos tészta

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag gyermelyi 4 tojásos orsó tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 tojás
  • 4 dl tejföl
  • őrölt fehérbors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A húst megpirítjuk az olaj felén, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor majdnem puha rátesszük a megtisztít fél karikára vágott pórét és a petrezselymet. 3-4 percet tovább pároljuk és félretesszük. A megtisztított megmosott vagy mirelit zöldbabot sós forró vízben félig megfőzzük, majd hidegvízben lehűtjük, lecsepegtetjük. Roppanósra főzzük a tésztát bő sós forrásban lévő vízben, majd leszűrjük és tálba öntjük. Összekeverjük óvatosan a párolt hússal, tojásokkal kikevert tejföllel és fűszerekkel, ha szükséges. Kivajazunk és kimorzsázunk egy tepsit vagy tálat. Beletesszük a tészta felét, majd a babot rendezzük el rajta és végül betakarjuk a maradék tésztával. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített 180 °C-os sütőbe pirosra, sütjük. Sütőből kivéve pihentetjük 5 percet, utána szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé külön tejfölt vagy mártást is.

Hasonló receptek

Tésztába göngyölt virsli

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos - szakállas aprósüti

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia sajtostekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: