Csusza spenóttal
Hozzávalók:
- 1 zacskó mélyhűtött parajpüré (kb. 50 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsíros sajt (pl.: Pannónia)
- 50 dkg csuszatészta
- 1 evőkanál olaj + a formához
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
A fagyasztott parajt felengedjük, a keletkezett nedvességet leöntjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A csuszatésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük a tejjel, megsózzuk és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, a tészta egyharmadát belefektetjük. Ráhalmozzuk a parajfőzelék felét. Leöntjük a tejföl felével. Még egy réteg tészta és spenót következik. Tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot a maradék tejfölbe keverjük és a tésztára locsoljuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hasonló receptek
Gombás tojás
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
őszibarackos csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes