Csusza spenóttal
Hozzávalók:
- 1 zacskó mélyhűtött parajpüré (kb. 50 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsíros sajt (pl.: Pannónia)
- 50 dkg csuszatészta
- 1 evőkanál olaj + a formához
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
A fagyasztott parajt felengedjük, a keletkezett nedvességet leöntjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A csuszatésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük a tejjel, megsózzuk és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, a tészta egyharmadát belefektetjük. Ráhalmozzuk a parajfőzelék felét. Leöntjük a tejföl felével. Még egy réteg tészta és spenót következik. Tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot a maradék tejfölbe keverjük és a tésztára locsoljuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hasonló receptek
Gyors sonkás makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött paprika
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Brokkoliropogós pikáns lila hagymával
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes