Petrezselymes-tojásos tésztasaláta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rövid csőtészta
  • 2 tojás
  • 2 dl sovány tejföl
  • 2 kemény paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor zöldhagyma szára
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet cukor
  • őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük.

Hasonló receptek

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csirkemáj tejben párolva

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

őszibarackos csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: