Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg rövid csőtészta
- 2 tojás
- 2 dl sovány tejföl
- 2 kemény paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor zöldhagyma szára
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál olaj
- csipet cukor
- őrölt fehérbors
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük.
Hasonló receptek
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Császárspagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes