Ázsiai gombás-húsos fasírt
Hozzávalók:
- 14 dkg fafülgomba (szárított)
- 15 dkg üvegtészta
- 70 dkg sertéshús
- 3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mogyoróhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 8 salátalevél
- 4 mentalevél
- őrölt bors
- só#A tetejére szójaszósz
Elkészítés:
A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük és mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes