Molnárleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 6 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 burgonya
  • 25 lebbencs tészta
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 csomag zeller
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • köménymag

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a karikára vágott paprikát és a paradicsomot, amelyet előzőleg meghámoztunk. Lecsó sűrűségűre dinszteljük, majd felöntjük vízzel. Ekkor tesszük bele a köményt és a pirospaprikát, a zellerleveleket és a kockára vágott burgonyát, majd sózzuk. Ha a krumpli félig megfőtt beletesszük a lebbencs tésztát és tovább forraljuk. Ha a tészta feljött a tetejére belekeverjük a tejfölt, még egyet rottyantunk rajta és kész.

Hasonló receptek

Almás csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tejszínes almaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Paszternák krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: