Spenótos-sajtos rétes

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss spenót
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás

Elkészítés:

A kész leveles tésztát terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben (így nem ragad oda és nem kell elmosnod a tepsit sem). A spenótleveleket vágd 1 centiméteres csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, add hozzá a 2 gerezd fokhagymát, utána pedig a spenótot. Szórd meg ételízesítővel és borssal. Kb. 15 perc után, amikor már megfonnyadt a spenót, vedd le a tűzről és tedd egy tálba. Ne felejtsd el kihalászni a fokhagymagerezdeket. Add hozzá a parmezánt és a felvert tojást, majd egyenletesen oszd el a leveles tésztán. Ezután egyenletesen szórd meg a felkockázott mozzarellával. Tekerd fel a tésztát, tetszés szerint megkenheted tojássárgájával és egy villával szurkáld meg a tetejét. Kb. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül.

Hasonló receptek

Spenótós csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött burgonya májjal

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kétsajtos rizottó

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: