Kéksajtos pulykacsíkok dióval

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka-
  • vagy csirkemell
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg színes paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 körte (kb. 15 dkg)
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg dióbél
  • 30 dkg tetszőleges tészta

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, majd ceruza vastagságú, 3-4 cm-es csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, fehéredésig pirítjuk benne a húst, rátesszük a pórét, a fokhagymát és 1-2 percig tovább pirítjuk. Rámorzsoljuk a sajtot, pici vizet öntünk alá és amikor elolvadt a sajt, sózzuk, borsozzuk. A körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és a húsukat felszeleteljük. A paprikával együtt beletesszük a raguba. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Serpenyőben szárazon, pár perc alatt megpörköljük a dióbelet, az étel tetejére szórjuk és tálaljuk. Köretnek főtt tésztát adjunk hozzá.

Hasonló receptek

Libamáj római tálban

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lesütött csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májjal töltött tök tárkonyos mártással

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: