Sajtkrémes tésztasaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg kagyló tészta
- 4-5 vékony cukkini szelet
- 4-5 vékony padlizsán szelet
- 3-4,1 cm-es póréhagyma szelet
- ? sárga kaliforniai paprika
- ? fej lilahagyma
- 3-4 ág friss kakukkfű
- kevés olívaolaj
- 1 zacskó zöldfűszeres sajtszósz
- 2 tojás
- 1 csomag petrezselyem
- 4-5 szelet kapris szalámi
Elkészítés:
Első lépésként kifőzöm a tésztát. Amíg a tészta puhul, a cukkinit, padlizsánt és a paprikát vékonyan felcsíkozom, majd a lilahagymát nagyobb cikkekre vágom, végül az egészet - a póréhagyma szeletekkel együtt -, egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Fűszerezésként enyhén megsózom és hozzádobom az apróra vágott kakukkfüvet. A lényeg, hogy erős lángon pirítsuk a zöldségeket, mert így a bennük lévő víz egyből elpárolog és a végeredmény ízletes, ropogós lesz. Miközben a tésztát leszűrtem és alapos lecsepegtetés után keverőtálba öntöttem, elkészült a zöldség is és még mielőtt levenném a serpenyőt a tűzről, az utolsó pillanatban hozzádobom a durvára vágott petrezselymet. Az egészet még egyszer utoljára összeforgatom és már öntöm is a zöldségkavalkádot a tálban várakozó tésztához. Utolsó lépésként előveszem a szifont. Beleöntöm a sajtszószt, hozzádobom a két tojássárgáját, összerázom, majd a tartalmát hozzányomom a zöldséges tésztához és az egészet alaposan összeforgatom. Tálalásként egy mélytányérba kanalazom a sajtkrémes tésztasalátát és gusztusosan beletűzdelem a szalámi szeleteket.
Hasonló receptek
Fejes saláta kapros túróöntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános mártás
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Feta -tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes