Béarni torta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg póréhagyma
  • 20 dkg sonka
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 7,5 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg vajas tészta
  • őrölt bors

Elkészítés:

A póré zöldjéből 5 cm-t megtartunk és a fehér résszel együtt felkarikázzuk, majd 2 liter sós vízben puhára főzzük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A kukoricakeményítőt 2 dl tejben feloldjuk. A maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a keményítőt és sűrűre főzzük. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a reszelt sajtot, a sonkát, a pórét is hozzákeverjük és sóval, borssal ízesítjük. 26 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk. A tésztából két kört vágunk ki. Az egyik akkora legyen, mint a forma alja, a másik pedig akkora, hogy a torta alját és a széleit is be tudjuk vele fedni. A nagyobbik kört a formába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson tészta. Rárakjuk a tölteléket és a másik tésztalappal befedjük. A két lap széleit egymáshoz nyomkodjuk. Meleg sütőben 45 percig sütjük. Félidőben a maradék tejjel megkenjük a tetejét. Amikor megsült, 10 percig még a formában hagyjuk, majd grillrácsra borítjuk.

Hasonló receptek

Kelkáposztafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótós csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: