Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel
Hozzávalók:
- 4 adag: 0,5 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
- 25 dkg masni tészta
- 1 köteg spárga
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2,5 dl 35%-os főzőtejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 fokhagymagerezd
- rozmaring
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Tegyünk fel sós vizet forralni, majd ha forr, dobjuk bele a tésztát, és főzzük körülbelül 6-8 percig, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyük félre. A csirkemelleket mossuk meg és kockákra szeleteljük fel. A spárgát is mossuk meg, és szeleteljük fel körülbelül 2,5 cm-es darabokra. A kaliforniai paprikát is szeleteljük fel keskeny csíkokra. Teflonserpenyőben közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a csirkehúst, és süssük körülbelül 5 percig. Majd adjuk hozzá a spárgát, és további 3 percig pirítsuk. Ezután tegyük hozzá a mustárt, az apróra zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a paprikát és rövid ideig melegítsük őket együtt. Ekkor adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk, amíg el nem párolog a fele. A legvégén öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük. A tányérra halmozzuk a tésztát, és a tetejére tegyünk egy adagot a spárgás csirkéből. Energia: 538 kcal, Szénhidrát: 36 g, Fehérje: 22 g, Zsír: 34 g.
Hasonló receptek
Stefánia marhasült
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Zöldfűszeres pitachips
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes