Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel
Hozzávalók:
- 4 adag: 0,5 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
- 25 dkg masni tészta
- 1 köteg spárga
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2,5 dl 35%-os főzőtejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 fokhagymagerezd
- rozmaring
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Tegyünk fel sós vizet forralni, majd ha forr, dobjuk bele a tésztát, és főzzük körülbelül 6-8 percig, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyük félre. A csirkemelleket mossuk meg és kockákra szeleteljük fel. A spárgát is mossuk meg, és szeleteljük fel körülbelül 2,5 cm-es darabokra. A kaliforniai paprikát is szeleteljük fel keskeny csíkokra. Teflonserpenyőben közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a csirkehúst, és süssük körülbelül 5 percig. Majd adjuk hozzá a spárgát, és további 3 percig pirítsuk. Ezután tegyük hozzá a mustárt, az apróra zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a paprikát és rövid ideig melegítsük őket együtt. Ekkor adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk, amíg el nem párolog a fele. A legvégén öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük. A tányérra halmozzuk a tésztát, és a tetejére tegyünk egy adagot a spárgás csirkéből. Energia: 538 kcal, Szénhidrát: 36 g, Fehérje: 22 g, Zsír: 34 g.
Hasonló receptek
Modern kijevi csirke
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya gyógynövényes túróval
Főétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecsege hidegen
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes