Sajtos-spenótos lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót (mirelit)
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 25 dkg marhahús
  • 3 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 12 lasagne tészta (előfőzőtt)
  • szerecsendió (reszelt)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A spenótot lábasban felengedjük, majd 5 dkg vajat adunk hozzá és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg minden víz elpárolog belőle. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba teszünk egy adag lasagnét, spenótkrémmel megkenjük és sajtszeletekkel befedjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére sajt kerüljön, erre szerecsendiót szórunk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Bugaci sápatag

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldborsós sertéskaraj

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: