Sajtos-spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót (mirelit)
- 8 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 25 dkg marhahús
- 3 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 12 lasagne tészta (előfőzőtt)
- szerecsendió (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A spenótot lábasban felengedjük, majd 5 dkg vajat adunk hozzá és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg minden víz elpárolog belőle. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba teszünk egy adag lasagnét, spenótkrémmel megkenjük és sajtszeletekkel befedjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére sajt kerüljön, erre szerecsendiót szórunk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rostban dús tál
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes