Sajtos-spenótos lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót (mirelit)
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 25 dkg marhahús
  • 3 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 12 lasagne tészta (előfőzőtt)
  • szerecsendió (reszelt)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A spenótot lábasban felengedjük, majd 5 dkg vajat adunk hozzá és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg minden víz elpárolog belőle. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba teszünk egy adag lasagnét, spenótkrémmel megkenjük és sajtszeletekkel befedjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére sajt kerüljön, erre szerecsendiót szórunk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Rakott Burgonya

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás-paradicsomos rizottó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös bárányszelet

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: