Kéksajtos tészta barnahagymával
Hozzávalók:
- 1 zacskó penne vagy szarvacska tészta
- 2 közepes fej hagyma
- 3-4 evőkanál vaj és ugyanennyi olívaolaj
- 15-20 dkg gorgonzola
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg mirelit vagy 40 dkg friss spenót
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni. Közben a hagymákat vékony szeletekre vágjuk és a vaj-olívaolaj keverékén addig sütjük, míg szép barna lesz (mint a hagymás rostélyoshoz). A hagymát leszűrjük a zsíradéktól, visszatesszük a lábosba, rádobjuk a spenótot (ha nem mirelit, egy kicsit megpároljuk), majd összekeverjük a mascarponéval és a gorgonzolával. Alacsony hőfokon összerottyantjuk a mártást, borsozzuk, egy késhegyni őrölt szerecsendióval ízesítjük (sózni a sajt miatt nem kell). A tésztát, leszűrjük és a mártáshoz keverjük. Parmezánnal meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Bazsalikomos omlett
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Répafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes