Kéksajtos tészta barnahagymával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 zacskó penne vagy szarvacska tészta
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3-4 evőkanál vaj és ugyanennyi olívaolaj
  • 15-20 dkg gorgonzola
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg mirelit vagy 40 dkg friss spenót
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni. Közben a hagymákat vékony szeletekre vágjuk és a vaj-olívaolaj keverékén addig sütjük, míg szép barna lesz (mint a hagymás rostélyoshoz). A hagymát leszűrjük a zsíradéktól, visszatesszük a lábosba, rádobjuk a spenótot (ha nem mirelit, egy kicsit megpároljuk), majd összekeverjük a mascarponéval és a gorgonzolával. Alacsony hőfokon összerottyantjuk a mártást, borsozzuk, egy késhegyni őrölt szerecsendióval ízesítjük (sózni a sajt miatt nem kell). A tésztát, leszűrjük és a mártáshoz keverjük. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Tavaszi cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkinifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenót mozzarellahálóban

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: