Pórés-zelleres csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 darabka zellergumó
- fél póréhagyma
- 10 dkg lúdgége tészta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kettévágott csirkecombokat tegyük fazékba, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd vegyük kislángra. Szedjük le a habját, majd tegyük bele a karikákra vágott répákat és a felkockázott zellert. Sózzuk, borsozzuk meg és lassan, gyöngyözve főzzük félkészre. Adjuk hozzá a fél centis szeletekre vágott pórét, a tésztát, a kockákra darabolt paprikát, paradicsomot és a petrezselymet. Lassan gyöngyözve főzzük tovább. Amikor elkészült, forrón szedjük tányérokba és szórjuk meg petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Francia hagymaleves (1 személyre)
Leves, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkoli leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes