Pórés-zelleres csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 darabka zellergumó
- fél póréhagyma
- 10 dkg lúdgége tészta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kettévágott csirkecombokat tegyük fazékba, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd vegyük kislángra. Szedjük le a habját, majd tegyük bele a karikákra vágott répákat és a felkockázott zellert. Sózzuk, borsozzuk meg és lassan, gyöngyözve főzzük félkészre. Adjuk hozzá a fél centis szeletekre vágott pórét, a tésztát, a kockákra darabolt paprikát, paradicsomot és a petrezselymet. Lassan gyöngyözve főzzük tovább. Amikor elkészült, forrón szedjük tányérokba és szórjuk meg petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Burgonyaleves (sószegény)
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes
Burgonyaleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
őszibarack-krémleves habgaluskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes