Kacsahúsos penne
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült)
- 30 dkg erdei gomba (vegyesen)
- 4 gyöngyhagyma
- fél dl száraz fehérbor
- 40 dkg penne (tollhegy) tészta
- kacsazsír
- 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- só
Elkészítés:
A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Makréla fehérborban
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkeméjjal töltött gomba
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes