Kacsahúsos penne
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült)
- 30 dkg erdei gomba (vegyesen)
- 4 gyöngyhagyma
- fél dl száraz fehérbor
- 40 dkg penne (tollhegy) tészta
- kacsazsír
- 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- só
Elkészítés:
A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Almás csirke II.
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes
Pikáns cukkínis csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes