Kacsahúsos penne

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült)
  • 30 dkg erdei gomba (vegyesen)
  • 4 gyöngyhagyma
  • fél dl száraz fehérbor
  • 40 dkg penne (tollhegy) tészta
  • kacsazsír
  • 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:

A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.

Hasonló receptek

őszibarackos csirkemell

Húsétel, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parajos sertésszelet mozzarellával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült máj - libazsírban

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: