Sáfrányos-spárgás penne
Hozzávalók:
- 45 dkg penne (tollhegy) tészta
- 24 zöld spárgafej
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 csipetnyi sáfrány
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 25 dkg (konzerv) aprórák
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
- 1 evőkanál balzsamecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tésztát sós, sáfrányos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gőzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belőle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzről. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük és tálalásig hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Zöldséges sült tészta /gluténmentes/
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi nudli eperlekvárral
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Tésztába göngyölt virsli
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes