Sáfrányos-spárgás penne
Hozzávalók:
- 45 dkg penne (tollhegy) tészta
- 24 zöld spárgafej
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 csipetnyi sáfrány
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 25 dkg (konzerv) aprórák
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
- 1 evőkanál balzsamecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tésztát sós, sáfrányos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A spárgákat megmossuk, kemény részüket kivágjuk, a többit gőzben puhára pároljuk, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A gombákat megtisztítjuk, száraikat kitörjük (készíthetünk belőle levest), a kalapokat vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál forró olajban a rákokat és a zúzott fokhagymát átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gombás szószt és nagylángon puhára pároljuk. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, majd levesszük a tűzről. A maradék olajat meg az ecetet simára keverjük és sóval, borssal ízesítjük. A gombás szószt a tésztához keverjük, az ecetes mártással meglocsoljuk, folpackkal lefedjük és tálalásig hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Kalács (alaprecept)
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Gombás krumplipogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes
Csiburéki
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes