Zöldfűszeres lasagne
Hozzávalók:
- 60 dkg friss spenót
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag lasagne tésztalap#A sajtszószhoz: 2 dl tej
- 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
- 3 evőkanál müzli
- 1 csipet szerecsendió
- 10 dkg ementáli sajt reszelve
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek. Leszűrjük, félretesszük. Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot és sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A tésztalapokat a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. (Figyelem: van olyan tészta, amit elő kell főzni, de kapható olyan is, amit nem kell!) Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót, amíg elfogy. A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a sajttal és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
Hasonló receptek
Pulykás rakottas
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Cukkini főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes