Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 halászlékocka
  • 2 marék tészta (csiga-
  • masni-
  • kocka-
  • eperlevél stb.)
  • 1 doboz konzerv tonhalfilé sós lében (olajos nem jó!)

Elkészítés:

A tésztát fazékba v. tálba tesszük, aszerint, hogy tűzhelyen vagy mikróban főzünk-e. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje + még egy félujjnyi. Villával szétnyomkodjuk benne a halászlékockát. Lefedve feltesszük főni (mikróban 500W × 2 perc és 350 W × 13 percig szoktam főzni, vigyázat, kicsit kifut!), amíg a tészta megpuhul és felveszi a víz nagy részét. Ha kevés a víz, utántöltjük. Ha megfőtt, belekeverjük a halat. Aki úgy szereti az erőspaprikát, mint én, az ne felejtse ki. 15 perc az egész, nem kell rá figyelni, miközben fő és nagyon finom.

Hasonló receptek

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: