Májas sajttekercs
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 30 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 5 dkg vaj
- majoránna
- bors
- só.
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom és serpenyőbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem és majoránnával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem a tűzről és hagyom kihűlni. Megsózom, turmixba teszem az 5 dkg vajjal és pépesítem. Amikor ezzel készen vagyok, kiterítek egy nagyobb alufóliát. A sajtot lereszelem és egy teflon edényben állandóan kevergetve felolvasztom kb. 5 perc alatt. Rögtön az alufóliára teszem és kinyújtom. Rákenem a pépesített májat apránként, majd szorosan feltekerem. Alufóliába betekerem és a hűtőbe rakom egy napra. Szeletelve tálalom.
Hasonló receptek
Fűszeres halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mézes csirke
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconba göngyölt csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes