Keksztorta (sütés nélkül)
Hozzávalók:
- 1 vepy linia rizsmedál vagy
- barbara édes tallér
- gluténmentes vaníliás cukor
- 1-1,5 nagy doboz tejföl
- gyümölcs
- porcukor
- hozzávalók a zseléhez: 1 kis csomag gluténmentes zselatinpor
- 2,5 dl higított szörp/befőttlé
Elkészítés:
Kikeverjük a krémet: a tejfölt porcukorral és cukorral ízesítjük. Ha édes a keksz, nem kell annyi cukor. Egy kis kerek formát Folpackkal kibélelünk, az aljára egy sor kekszet / tallért teszünk szorosan. Erre egy kisujjnyi réteg tejfölös krém kerül, majd folytatjuk a rétegezést, amíg a forma megtelik. Legfölülre kekszréteg kerüljön. A tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a zselatint és hűlés után rátesszük. Egy éjszakát lefedve pihentetjük a hűtőben. Ez alatt a kemény kekszféle magába szívja a krémet és masszív, gusztusosan tálalható tortává áll össze az egész.
Hasonló receptek
Diós-körtés-szőlős rétes
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Vaníliás omlós sütemény
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes