Keksztorta (sütés nélkül)
Hozzávalók:
- 1 vepy linia rizsmedál vagy
- barbara édes tallér
- gluténmentes vaníliás cukor
- 1-1,5 nagy doboz tejföl
- gyümölcs
- porcukor
- hozzávalók a zseléhez: 1 kis csomag gluténmentes zselatinpor
- 2,5 dl higított szörp/befőttlé
Elkészítés:
Kikeverjük a krémet: a tejfölt porcukorral és cukorral ízesítjük. Ha édes a keksz, nem kell annyi cukor. Egy kis kerek formát Folpackkal kibélelünk, az aljára egy sor kekszet / tallért teszünk szorosan. Erre egy kisujjnyi réteg tejfölös krém kerül, majd folytatjuk a rétegezést, amíg a forma megtelik. Legfölülre kekszréteg kerüljön. A tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a zselatint és hűlés után rátesszük. Egy éjszakát lefedve pihentetjük a hűtőben. Ez alatt a kemény kekszféle magába szívja a krémet és masszív, gusztusosan tálalható tortává áll össze az egész.
Hasonló receptek
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Habos csiga
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Reform teasütemény
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes