Citromkrém

Ételtípus: Édesség Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1/2 liter laktózmentes tej
  • 1 citrom
  • 5 púpozott evőkanál gluténmentes
  • tejmentes citromízű pudingpor
  • 3 evőkanál
  • cukor
  • néhány citromfű levél
  • 8 db glutén-
  • tej
  • -szójamentes babapiskóta

Elkészítés:

A pudingport néhány evőkanál hideg tejjel és a cukorral simára keverjük. Egy citrom héját lereszeljük. A citrom levét kicsavarjuk és hozzáadjuk a többi tejhez. belekeverjük a tejes pudingport, majd ezután kezdjük alacsony hőfokon főzni. Amikor besűrűsödött, még időnként megkeverjük kihűlésig. Fagylaltos kelyhekbe darabolt gluténmentes babapiskótát teszünk, ráöntjük a meleg krémet. Citromfűvel díszítjük, lehűtve fogyasztjuk.Fontos információ: Csak a házilag termesztett citrom héját használhatjuk fel!

Hasonló receptek

Mogyoróvaj

Édesség, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: