Citromkrém
Hozzávalók:
- 1/2 liter laktózmentes tej
- 1 citrom
- 5 púpozott evőkanál gluténmentes
- tejmentes citromízű pudingpor
- 3 evőkanál
- cukor
- néhány citromfű levél
- 8 db glutén-
- tej
- -szójamentes babapiskóta
Elkészítés:
A pudingport néhány evőkanál hideg tejjel és a cukorral simára keverjük. Egy citrom héját lereszeljük. A citrom levét kicsavarjuk és hozzáadjuk a többi tejhez. belekeverjük a tejes pudingport, majd ezután kezdjük alacsony hőfokon főzni. Amikor besűrűsödött, még időnként megkeverjük kihűlésig. Fagylaltos kelyhekbe darabolt gluténmentes babapiskótát teszünk, ráöntjük a meleg krémet. Citromfűvel díszítjük, lehűtve fogyasztjuk.Fontos információ: Csak a házilag termesztett citrom héját használhatjuk fel!
Hasonló receptek
Mogyoróvaj
Édesség, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes