Ragus penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 20-25 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg füstölt húsos szalonna
- 1-2 tejszínes tömlős sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára összevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá.
Hasonló receptek
Finom sütőtök
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplisaláta csirkemellel
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sült nyúlhús
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes