Csirkemájas krokett
Hozzávalók:
- 2 csirkemáj (12-15 dkg)
- 4 evőkanál burgonyapehely
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1-1 mokkáskanál majoránna és só
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 dl olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tojást habosra verem a tejjel, majd a burgonyapehelyre öntöm. A csirkemájat nagyon apró kockákra vágom és a finomra metélt petrezselyemmel a burgonyás masszához teszem. Megsózom, megszórom a többi fűszerrel és belekeverem a tejfölt. Az egészet jól összedolgozom és néhány percig pihentetem. A masszának formázhatónak kell lennie. (Ha nem elég sűrű, még egy kevés burgonyapelyhet teszek hozzá, ha pedig túl sűrű, kevés tejjel hígítom.) Az olajat megforrósítom és benne a vizes kézzel formált kis kroketteket mindkét oldalán pirosra sütöm. Hideg majonézes mártással és párolt zöldséggel kínálom.
Hasonló receptek
Göngyölt máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes