Csirkemájas krokett
Hozzávalók:
- 2 csirkemáj (12-15 dkg)
- 4 evőkanál burgonyapehely
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1-1 mokkáskanál majoránna és só
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 dl olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tojást habosra verem a tejjel, majd a burgonyapehelyre öntöm. A csirkemájat nagyon apró kockákra vágom és a finomra metélt petrezselyemmel a burgonyás masszához teszem. Megsózom, megszórom a többi fűszerrel és belekeverem a tejfölt. Az egészet jól összedolgozom és néhány percig pihentetem. A masszának formázhatónak kell lennie. (Ha nem elég sűrű, még egy kevés burgonyapelyhet teszek hozzá, ha pedig túl sűrű, kevés tejjel hígítom.) Az olajat megforrósítom és benne a vizes kézzel formált kis kroketteket mindkét oldalán pirosra sütöm. Hideg majonézes mártással és párolt zöldséggel kínálom.
Hasonló receptek
Libamáj római tálban
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes