Kínai tojásos kukoricaleves
Hozzávalók:
- 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
- 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
- 1 körömnyi gyömbér
- 1 csipet zellersó
- só
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 1 evőkanál saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
- 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
- 2 egész tojás
- petrezselyem
Elkészítés:
Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a ?habarást: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!
Hasonló receptek
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Májgombócleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes