Angyalcsók

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű Diéta: Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 26 dkg darált mogyoró
  • 4 evőkanál tejszín
  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • egy csipet só
  • 4 birsalma
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál jó minőségű méz
  • 5 dl narancslikőr

Elkészítés:

Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük. A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni. Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.

Hasonló receptek

Sajttorta

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Intelligens krémes

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: