Angyalcsók
Hozzávalók:
- 26 dkg darált mogyoró
- 4 evőkanál tejszín
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- egy csipet só
- 4 birsalma
- 1 narancs
- 2 evőkanál jó minőségű méz
- 5 dl narancslikőr
Elkészítés:
Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük. A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni. Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.
Hasonló receptek
Sajttorta
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes
Intelligens krémes
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes