Ananászos-túrós süti
Hozzávalók:
- piskóta: 6 tojás
- 6 csapott evőkanál liszt
- 6 púpos evőkanál porcukor
- tepsi kikenéséhez vaj
- liszt
- krém: 1 csomag tehéntúró
- 3 dl tejszín
- 1 habfixáló
- 1 konzerv ananász
- 1 citrom héjja
- 1 natúr joghurt
- 1/2 csomag étkezési zselatin
- porcukor
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a tejszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük. A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!!!!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.
Hasonló receptek
Mákos kevert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Gyümölcstorta
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vaníliás piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes