Ananászos-túrós süti

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • piskóta: 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • tepsi kikenéséhez vaj
  • liszt
  • krém: 1 csomag tehéntúró
  • 3 dl tejszín
  • 1 habfixáló
  • 1 konzerv ananász
  • 1 citrom héjja
  • 1 natúr joghurt
  • 1/2 csomag étkezési zselatin
  • porcukor

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a tejszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük. A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!!!!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.

Hasonló receptek

Túrós kalács

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Kefír torta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: