Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2 mokkacukor
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 2 tojás sárgája
- 1 evőkanál só
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
- liszt a nyújtáshoz
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a kétféle túrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. 1. 5 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk. 200 fokon 25 perc alatt kisül.
Hasonló receptek
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pompos (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös-sajtos lángos (tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes