Juhtúrós pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2 mokkacukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a kétféle túrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. 1. 5 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk. 200 fokon 25 perc alatt kisül.

Hasonló receptek

Teljes kiőrlésű kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Pompos (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejfölös-sajtos lángos (tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: