Juhtúrós pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2 mokkacukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a kétféle túrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. 1. 5 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk. 200 fokon 25 perc alatt kisül.

Hasonló receptek

Zöldséges kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Magos ropogós

Tésztaféle, Közepes

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos bolyhocska

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: