Tavaszi krumpli paradicsommal
Hozzávalók:
- 8 nagyobb paradicsom
- só
- bors
- 20 dkg burgonya
- 4 tojás
- 20 szem kapribogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- majonéz
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A paradicsomok kalapjait levágjuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk, majd az üregükkel lefele fordítjuk, hogy a levük kifolyjon. A meghámozott krumplit apróra felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A két tojás sárgáját félretesszük a díszítéshez. A többi tojást összeaprítjuk. A kapribogyót és a petrezselymet felaprózzuk és a majonézhez adjuk. Elkeverem a mustárral, a tejföllelés a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a krumplit. A paradicsomot megtöltjük a salátával és tálra teszem. A tetejét a félretett tojássárgájával díszítjük.
Hasonló receptek
Túrógolyók
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtökkel töltött krumpli
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos batyu
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes