Tavaszi krumpli paradicsommal
Hozzávalók:
- 8 nagyobb paradicsom
- só
- bors
- 20 dkg burgonya
- 4 tojás
- 20 szem kapribogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- majonéz
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A paradicsomok kalapjait levágjuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk, majd az üregükkel lefele fordítjuk, hogy a levük kifolyjon. A meghámozott krumplit apróra felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A két tojás sárgáját félretesszük a díszítéshez. A többi tojást összeaprítjuk. A kapribogyót és a petrezselymet felaprózzuk és a majonézhez adjuk. Elkeverem a mustárral, a tejföllelés a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a krumplit. A paradicsomot megtöltjük a salátával és tálra teszem. A tetejét a félretett tojássárgájával díszítjük.
Hasonló receptek
Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
Előétel, közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes