Túrós pite (szalakális)
Hozzávalók:
- A tésztához: 25 dkg liszt
- 2 csapott kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szalalkáli
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás (egész)
- krém: 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- kb. 3-4 evőkanál citromlé
- mazsola
Elkészítés:
Tészta: 25 dkg liszt, 2 csapott kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szalalkáli, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás (egész). Ezt mind jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal és két lapban kisütjük.#Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 50 dkg túró, kb. 3-4 evőkanál citromlé, mazsola. Külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele. Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája.
Hasonló receptek
Gőzös süti
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Keksztorta (sütés nélkül)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Joghurtos szivecske
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes