Sonkás csomagok
Hozzávalók:
- Fél kg liszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos víz
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kanál napraforgómag
- 1 kanál tökmag
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 8 szelet gépsonka
- 8 szelet trappista sajt
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet a fűszerekkel, a magvakkal és a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztőt és a vizet, majd kenyértésztát gyúrunk belőle. Fél órát kelesztjük. Ha megkelt átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és nyolc négyzetbe vágjuk. Mindegyik négyzetbe egy sonka és egy sajt szelet kerül. Csomagokat formálunk, úgy hogy a négy csücsköt összefogjuk és megcsavarjuk, hogy ne nyíljon szét. Az így kapott csomagolt megkenjük tojássárgával, megszórjuk sajttal és 20 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Sajtfondü
, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi sajt, II.
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg sajtmártás-mártogato
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes