Aranygalusaka

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 kanál cukor
  • kb. 3 dl tej vagy víz
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.

Hasonló receptek

Sáfrányos-spárgás penne

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pirított szezámmagos pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Burgonyás keksz

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: