Hajdina cipócska

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg hajdinaliszt
  • 2 tojás
  • 2.5 dkg vaj
  • cukor
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl tejföl

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Beletesszük a cukrot, élesztőt. A szitált, sózott liszthez adjuk, majd a vajat is, a tojásokat és sűrű tésztát állítunk össze belőle. Állni hagyjuk, majd ismét jól átkeverjük, s meleg helyen pihentetjük. Hosszúkás cipókat formázunk belőle. Egymástól 2 cm-re, kikent, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük tojással, kissé bevagdossuk, sütőben készre sütjük. Tálra szedjük, s felmelegített tejföllel kínáljuk.

Hasonló receptek

Érlelt sajt

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia töltött rúd

, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hideg sajtmártás-mártogato

, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: