Hajdina cipócska
Hozzávalók:
- 40 dkg hajdinaliszt
- 2 tojás
- 2.5 dkg vaj
- cukor
- 1.5 dkg élesztő
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Beletesszük a cukrot, élesztőt. A szitált, sózott liszthez adjuk, majd a vajat is, a tojásokat és sűrű tésztát állítunk össze belőle. Állni hagyjuk, majd ismét jól átkeverjük, s meleg helyen pihentetjük. Hosszúkás cipókat formázunk belőle. Egymástól 2 cm-re, kikent, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük tojással, kissé bevagdossuk, sütőben készre sütjük. Tálra szedjük, s felmelegített tejföllel kínáljuk.
Hasonló receptek
Érlelt sajt
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia töltött rúd
, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg sajtmártás-mártogato
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes