Kürtőskalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 12 kanál porcukor
- pici élesztő
- csapott kávéskanál só
- 1/2 dl tej
- 12 kanál olvasztott vaj.
Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk.
Hasonló receptek
Juhtúrós kocka
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Házi nudli eperlekvárral
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes