Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2-3 közepes sárgarépa (elhagyható)
- 1 közepes hagyma
- 4-5 evőkanál vaj
- 100 g köles (vagy rizs)
- 350 ml zöldségleves (vagy leveskocka felfőzve)
- só
- bors
- 10 dkg tofu
- 1 tojás
- kevés kurkuma vagy curry
- 100g tejszín
- 2 evőkanál vagdalt metélőhagyma (szárított is lehet)
Elkészítés:
A kelleveleket óvatosan szétszedjük és sós vízben megfőzzük. A répát (ha van) szintén megfőzhetjük ugyanabban a lében. Ne főzzük szét! A kockára vágott hagymát 2 evőkanál vajban megpároljuk, majd belekeverjük a kölest. Felöntjük a zöldségleves felével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 25 percig főzzük. A kölesmasszát összekeverjük a kockára vágott tofuval, felvert tojással és kurkumával. A sütőt 200 fokra melegítjük. A kölesmasszát 2 egymásra fektetett kellevélre halmozzuk, beleteszünk egy hosszában félbe vágott sárgarépát, majd felcsavarjuk, cérnával összekötözzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tekercseket beletesszük. A maradék vajat a tetejére daraboljuk. Ráöntünk egy kis maradék zöldséglevet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a zöldségleves utolsó maradékát összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Felforraljuk, majd a metélőhagymát beleszórjuk. A megsült tekercsek mellé, szószos tálban tálaljuk.
Hasonló receptek
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis sült tészta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes