Sárgabarackos muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
- 1 evőkanál méz
- fél dl tej
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához. Beleszórjuk a mazsolát is. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez merjük, úgy hogy a massza ne legyen túl folyékony. Felolvasztott vajjal kikenjük a muffin formát. Beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Túrós pille
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes
Kapucinus rizskuglóf
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes