Somlói galuska

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • durvára vágott dió
  • 10 dkg mazsola
  • ízlés szerint meggy
  • rum
  • 1 csomag babapiskóta
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:

A mazsolát 1-2 órán át áztatjuk 1 dl rumban. A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a meggyet és a vajat és még melegen a lerakott piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Hasonló receptek

Szójás-narancsos rizsdesszert

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gyümölcs-terrine

Desszert, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: