Somlói galuska
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 4 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 10 dkg vaj
- durvára vágott dió
- 10 dkg mazsola
- ízlés szerint meggy
- rum
- 1 csomag babapiskóta
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A mazsolát 1-2 órán át áztatjuk 1 dl rumban. A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a meggyet és a vajat és még melegen a lerakott piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Hasonló receptek
Kefír torta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű túrós lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes