Bami goreng

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykahús
  • 25 dkg kínai tészta
  • 1 uborka
  • 2 paradicsom
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • csípős paprikaolaj
  • szójaszósz
  • 1 rákkonzerv (elhagyható)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pulykahúst hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát felkockázzuk. A paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk, majd az uborkadarabokkal együtt itatóspapírra tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük és 1 evőkanál olajban omlettet sütünk belőlük, majd a kész omlettet hosszú, vékony szeletekre vágjuk. 5 evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a pulykacsíkokat és a rákokat. Sóval, borssal megszórjuk és kevergetve 5 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, kevés paprikaolajat és a szójaszószt. Óvatosan összekeverjük és előmelegített tányérokra osztjuk. Az omlettcsíkokkal, az uborka- és paradicsomdarabokkal megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Krumplibohóc

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkehúsos egytál

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rák Marsala szószban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: