Bami goreng
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykahús
- 25 dkg kínai tészta
- 1 uborka
- 2 paradicsom
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- csípős paprikaolaj
- szójaszósz
- 1 rákkonzerv (elhagyható)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pulykahúst hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát felkockázzuk. A paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk, majd az uborkadarabokkal együtt itatóspapírra tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük és 1 evőkanál olajban omlettet sütünk belőlük, majd a kész omlettet hosszú, vékony szeletekre vágjuk. 5 evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a pulykacsíkokat és a rákokat. Sóval, borssal megszórjuk és kevergetve 5 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, kevés paprikaolajat és a szójaszószt. Óvatosan összekeverjük és előmelegített tányérokra osztjuk. Az omlettcsíkokkal, az uborka- és paradicsomdarabokkal megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes