Bami goreng
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykahús
- 25 dkg kínai tészta
- 1 uborka
- 2 paradicsom
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- csípős paprikaolaj
- szójaszósz
- 1 rákkonzerv (elhagyható)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pulykahúst hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát felkockázzuk. A paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk, majd az uborkadarabokkal együtt itatóspapírra tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük és 1 evőkanál olajban omlettet sütünk belőlük, majd a kész omlettet hosszú, vékony szeletekre vágjuk. 5 evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a pulykacsíkokat és a rákokat. Sóval, borssal megszórjuk és kevergetve 5 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, kevés paprikaolajat és a szójaszószt. Óvatosan összekeverjük és előmelegített tányérokra osztjuk. Az omlettcsíkokkal, az uborka- és paradicsomdarabokkal megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Krumplibohóc
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkehúsos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes