Rucolás-kakukkfüves tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg rucola saláta
- 40 dkg (kagyló
- masni stb.) tészta
- 50 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rucolát megtisztítjuk, 1 percig lobogó sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk és a húsukat felaprítjuk. Az olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a kakukkfüvet is belekeverjük és 30 percig főzzük. A mártást szitán áttörjük. A tésztát a rucola főzővizében kifőzzük, majd lecsöpögtetjük és összekeverjük a rucolával. A szósszal leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos-spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes