Rucolás-kakukkfüves tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg rucola saláta
- 40 dkg (kagyló
- masni stb.) tészta
- 50 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rucolát megtisztítjuk, 1 percig lobogó sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk és a húsukat felaprítjuk. Az olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a kakukkfüvet is belekeverjük és 30 percig főzzük. A mártást szitán áttörjük. A tésztát a rucola főzővizében kifőzzük, majd lecsöpögtetjük és összekeverjük a rucolával. A szósszal leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás báránysült
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkával töltött gomba
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes