Halfilé zöldborsómártással (update 1)
Hozzávalók:
- 4 szelet fehér húsú halfilé
- 10 dkg zöldborsó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Norbi update 1-es liszt
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál felaprított mentalevél
- 1 húsleveskocka (cukormentes)
- 1 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A halfilét mértékletesen sózd meg, bőven locsolj rá citromlevet, majd szórj a tetejére Norbi Update 1-es lisztet. Olívaolajon alig negyed óra alatt pirosra tudod sütni. Miután kivetted, ugyanebben a serpenyőben, de már másik adag olajon párold össze a zöldborsót a vajjal, a mentalevéllel, a gyömbérrel. Mikor megpuhult, öntsd fel egy kevés húslevessel. Az evőkanálnyi tejfölt hozzáadva villával gondosan törd össze, s az így kapott mártással ízlésesen tálalhatod a halacskát.
Hasonló receptek
Velencei rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Királypaéacsinta
Húsétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes