Halfilé zöldborsómártással (update 1)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet fehér húsú halfilé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál Norbi update 1-es liszt
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál felaprított mentalevél
  • 1 húsleveskocka (cukormentes)
  • 1 evőkanál tejföl
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A halfilét mértékletesen sózd meg, bőven locsolj rá citromlevet, majd szórj a tetejére Norbi Update 1-es lisztet. Olívaolajon alig negyed óra alatt pirosra tudod sütni. Miután kivetted, ugyanebben a serpenyőben, de már másik adag olajon párold össze a zöldborsót a vajjal, a mentalevéllel, a gyömbérrel. Mikor megpuhult, öntsd fel egy kevés húslevessel. Az evőkanálnyi tejfölt hozzáadva villával gondosan törd össze, s az így kapott mártással ízlésesen tálalhatod a halacskát.

Hasonló receptek

Velencei rántott máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Királypaéacsinta

Húsétel, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: