Almás csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
- 2 közepes nagyságú borízű alma
- 1 dl tejföl
- 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
- só
- késhegynyi őrölt fahéj
- ízlés szerint törött fehér bors.
Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.
Hasonló receptek
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes