Almás csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
- 2 közepes nagyságú borízű alma
- 1 dl tejföl
- 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
- só
- késhegynyi őrölt fahéj
- ízlés szerint törött fehér bors.
Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.
Hasonló receptek
Brokkoli leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtkrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes