Graham keksz
Hozzávalók:
- 32 dkg teljes kiörlésű liszt
- 7 dkg kukoricaliszt
- fél teáskanál só
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A kétféle lisztet a sóval, cukorral elkeverjük. Belemorzsoljuk a vajat és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, 30 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rádlival lapokra vágjuk. Zsírozott tepsiben sütjük. Forró sütőben 6-7 perc alatt kész.
Hasonló receptek
Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos túrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes