Almamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 8 dkg cukor
- 1 dkg só
- 10 dkg liszt
- 0,5 dkg szegfűszeg
- 1 citrom
- 3 dl tej
- 0,5 dkg fahéj
- 8 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, felforraljuk és simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük.
Hasonló receptek
Sajtos burgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes